Zondag wordt de FINALE gespeeld om één plaats in de tweede klasse. Op sportpark De Grindslag in Wehl treft 3e klasser VIOD Doetinchem 2e klasser Concordia. De aftrap bij deze wedstrijd is om 14 uur. Gezien de verwachte grote toeloop naar deze wedstrijd wordt aangeraden tijdig aanwezig te zijn. De jeugd t/m 16 jaar heeft GRATIS toegang bij deze wedstrijd.

VIOD heeft de 1e en 2e ronde overleefd. Eldenia werd na strafschoppen verslagen en afgelopen zondag werd SML Arnhem in eigen huis met 3-2 verslagen. Nu zal het team van trainer Jan Lorsé zich opnieuw moeten opladen voor de wedstrijd tegen buurman Concordia. De voltallige selectie is gisteren na de laatste training fit bevonden, op aanvaller Lukas de Graaf na. Hij kampt nog met een knieblessure en lijkt niet op tijd fit te zijn voor de finale. Verwacht wordt dat Lorsé zijn vaste basis elf binnen de lijnen zal sturen.

Na het kampioenschap in de 4e klasse maakt VIOD zondag wederom kans om te promoveren. Middenvelder Jorn Eijkelkamp speelt nu al vijf jaar in het eerste elftal van VIOD en heeft ieder seizoen wel nacompetitie gespeeld of rechtstreekse promotie of degradatie mee gemaakt. “Mijn eerste nacompetitiewedstrijd was in 2013, uitgeschakeld door Quick 1888. In 2014 speelden we de finale tegen DCS. We wonnen door een doelpunt van Dion Teloh en speelde het seizoen later in de 2e klas. In dat seizoen degradeerde we weer. Ook via de nacompetitie, thuis verloren we van Gendringen. In de derde klasse vlogen we als laatste op de ranglijst eruit. Vorig seizoen werden we kampioen bij Angerlo en nu staan we op de drempel om weer promotie te pakken naar de 2e klas”, aldus Jorn Eijkelkamp, die de A-jeugd heeft overgeslagen en na het kampioenschap met de B1 de overstap maakte naar het 1e van VIOD.

VIOD kan dus historie schrijven, als men zondag van Concordia weet te winnen. Na twee keer op rij degraderen, kan men nu twee maal achtereen promoveren. Concordia wil kost wat het kost zich handhaven in de tweede klasse en heeft thuisvoordeel. Voor Henry Golstein is het de laatste wedstrijd als trainer van de club uit Wehl. Volgend seizoen staat hij bij Spcl. Lochem voor de groep. Ook voor Concordia-aanvoerder Tom Berendsen is het zondag zijn laatste wedstrijd. Hij gaat in een lager team voetballen.

De wedstrijd tussen Concordia Wehl en VIOD staat onder leiding van scheidsrechter Roy Janssen uit Molenhoek. Hij wordt geassisteerd door Nick Graveth en Emiel Toonen. Indien de wedstrijd na 90 speelminuten een gelijke stand heeft, volgt een verlenging van 2 x 15 minuten. Indien nog gelijk volgen strafschoppen. De winnaar speelt aankomend seizoen in de 2e klasse.

door John van der Kamp