BEKER: VIOD thuis tegen Longa `30 en Bon Boys. Uit tegen DZC `68

door John van der Kamp

DOETINCHEM – Afgelopen vrijdag is door de KNVB de beker-loting verricht. VIOD is ingedeeld in Poule L81, samen met buurman DZC`68, Longa`30 uit Lichtenvoorde en Bon Boys uit Haaksbergen.

Voor VIOD start het bekertoernooi op zondag 2 september, thuis tegen Longa’30. De aanvang is om 14:00 uur. De 2e bekerwedstrijd is, mede door het 90-jarig jubileum, vastgesteld op dinsdagavond 11 september. VIOD speelt om 20:00 uur op Sportpark Zuid tegen DZC`68. Op zondag 16 september staat de 3e bekerwedstrijd tussen VIOD en Bon Boys op het programma. Deze wedstrijd begint op Sportpark Dichteren om 14:00 uur. De nummer 1 uit de poule stroomt door naar de 1e speelronde.

De tegenstanders:

Afgelopen seizoen eindigde Longa’30 in de 1e klasse op de tweede plaats van de ranglijst, achter kampioen RKZVC. Longa ’30 werd in de nacompetitie door Hoogland uit Amersfoort uitgeschakeld.Trainer is Erik Zandstra uit Borne, die eerder trainer was van DSVD Deurningen en Juliana `32 uit Hengelo. Nieuw bij de selectie is Lars Dijkstra (FC Trias) en Wouter Lankheet (HSC’21).Drie spelers zijn niet meer beschikbaar voor de hoofdselectie. Pim te Loeke (ivm studie), Twan Hogenelst (naar lager elftal) en Lowie te Dorsthorst is stopt.

VIOD ontvangt op zondag 2 september 1e klasser Longa`30 uit Lichtenvoorde. Aanvang van deze wedstrijd is om 14:00 uur.

Bij zaterdag 1e klasser DZC`68 is Steven Verheijen voor het derde seizoen de trainer. Bekende namen in de huidige selectie zijn aanvoerder Robin Faber, clubtopscorer Thomas Kleinlugtebeld en spits Meron Zehaye.Nieuw bij de selectie zijn Jasper Nuininga (VDZ Arnhem), Freek Linnenbank (Concordia Wehl), Stephen van Beek (Rheden) en Duri Tekerlek (FC RDC/VIOD). Trainer Verheijen kan geen beroep meer doen op Fatih Ilkhan (vertrokken naar DFS Opheusden) en Corné de Waard en Jody Keuben, die beiden zijn gestopt. In de lijst van de hoofdselectie staan een tweetal namen, die eerder ook bij VIOD actief waren. Naast doelman Mike Thus, is ook aanvaller Jeremy Spits aan de selectie toegevoegd.

DZC `68 – VIOD wordt gespeeld op dinsdagavond 11 september op Sportpark Zuid, aanvang 20:00 uur.

Bon Boys is voor VIOD de grote onbekende in deze reeks. De zondag 2e klasser uit Haakbergen speelde in het seizoen 2013-2014 nog in de 4e klasse van het zondagvoetbal. Na drie seizoenen in de 3e klasse, promoveerde de club na het kampioenschap in 2017 naar de 2e klasse. Afgelopen seizoen werd de club van trainer en voormalig FC Twente speler Berthil ter Avest derde op de ranglijst en werd door Spero (Elst) in de nacompetitie uitgeschakeld. Bon Boys telt drie mutaties in haar selectie. Nieuw is Jordi van Ek van HSC`21 en Youri Gersmann van Rigtersbleek. Wessel Witbreuk heeft de overstap gemaakt naar HSC`21.

De bekerwedstrijd tegen Bon Boys wordt gespeeld op zondag 16 september. Om 14:00 uur wordt op Sportpark Dichteren afgetrapt.

Complete programma Poule L81:

1e wedstrijdronde:

• zaterdag 1 september: Bon Boys – DZC `68 (17:00 u)
  • zondag 2 september: VIOD – Longa `30  (14:00 u)

2e wedstrijdronde:

• zaterdag 8 september: Longa `30 – Bon Boys (20:00 u. ) ovb ivm bloemencorso
  • dinsdag 11 september: DZC`68 – VIOD (20:00 u)

3e wedstrijdronde:

• zaterdag 15 september: DZC`68 – Longa`30 (17:00 u)
  • zondag 16 september: VIOD – Bon Boys (14:00 u.)