Tijd tot 90 jarig bestaan!

Dagen:
Uren:
Minuten:
Seconden:

QUICK sportswear

Vanaf het seizoen 2015-2016 spelen alle VIOD teams in Quick sportkleding.

 

Quick stelt zich voor:  Quick history
Hengelo kreeg er in 1905 een legendarisch sportmerk bij. Vanaf een werkplaats aan huis bij de familie Jansen werden de eerste Quick voetbalschoenen met de hand gemaakt. Al snel bleek het een hit, de jaren daarna werd het voetbalmerk steeds bekender en groter.

In 1928 kwam Quick met de officiële running schoen van de Olympische Spelen in Amsterdam, de eerste mijlpaal van velen voor het merk. Deze runner is geherintroduceerd in 2003 als de Olympic 28’, een daverend succes en een prachtig stukje Nederlandse historie.

Quick bleef niet onopgemerkt en zo kunnen we met trots vertellen dat de grootste profvoetballers van Nederland prachtige winsten hebben gemaakt in de voetbalwereld, natuurlijk in onze Quickies. In 1947 droeg zelfs het gehele Nederlandse elftal onze schoenen, en we kunnen u verzekeren; er iets niet mooiers voor een sportmerk, dan zien dat de absolute top van Nederland jouw merk draagt.

Tot aan de jaren ’80 zou Quick marktleider zijn op het gebied van sportschoenen. Hierna begonnen sportschoenen en sneakers zich voor het eerst te mengen in het algemene straatbeeld. Ook hier heeft Quick op ingespeeld. Maar toch is het merk in de jaren ’90 even verdwenen.

Eeuwig zonde, vonden wij. Een land met zo’n mooie sport cultuur, hoort een sportmerk te hebben dat daarbij past. Daarom hebben we in 2001 het merk opnieuw geïntroduceerd, de klassieke Quick’s – aangepast naar de tijd van nu natuurlijk – vlogen over de toonbank bij de tofste sneakerwinkels in Amsterdam en Rotterdam. We hadden het gedaan, Nederlands mooiste sportmerk was terug!

In de jaren daaropvolgend zijn we onze collecties gaan uitbreiden, zowel sportschoenen als casual schoenen en zowel sportkleding als vrijetijdskleding werden een deel van de Quick collectie. Daarom hebben we nu 2 duidelijke pilaren; Q anywear en Q sportswear. De statements zeggen het al, compleet en gecoördineerd. Q is van alle markten thuis, voor elke gelegenheid hebben we de juiste items voor je samengesteld.

We zijn trots om deze historie te mogen presenteren, we zijn trots op de emotie die het merk Q opwekt, ons merk. En we zijn vastbesloten om de komende honderd jaar nog legendarischer te maken dan de afgelopen honderd jaren van Q zijn geweest!

 

naar de Quick webshop van VIOD

http://viod.q-teamwearshop.nl/